E-академия продължава и през 2024 г.!

ЧЕТВЪРТИ СЕЗОН НА Е-АКЕДЕМИЯ!

 

Е-академия се завръща през учебната 2023/2024 учебна година! Не пропускайте да се включите в програмата за личностно израстване, в подкрепа на професионалния ви път. Направете свободно своята регистрация за предстоящата среща!

 

 

==================================================================

 

 

Дата: 19.04.2024 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Как да моделираме доброто в нас и в детското сърце?

Гост-лектор:  Ники Кънчев, ТВ и радиоводещ

Регистрацияhttps://klettbulgaria952.clickmeeting.com/kak-da-modelirame-dobroto-v-nas-i-v-detskoto-s-rtse-e-akademiya-s-niki-k-nchev/register  

 

С участието си на живо ще можете да зададете своите въпроси към незаменимия и ерудиран водещ - Ники Кънчев.

--------------------

 

 

Ники Кънчев

Ники Кънчев завършва Телевизионна журналистика в Московския университет. Започва в професионалната си кариера като журналист в пресата. Става част от екипа на Дарик радиo от първия ден на излъчването му през 1993 г. Сценарист е на "Джубокс" с Део. Ники Кънчев се развива и в телевизията като водещ на редица известни предавания в българския ефир: "Стани богат", "Един срещу всички", Голямото преследване", "Биг брадър". Водещият предприера сам и с други хора различни кампании за благотворителност, както и подкрепя фондации и сдружения в помощ на различни групи хора.

 

==================================================================

 

Дата: 21.03.2024 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Игра с думи. Как да ги използваме умело?

Гост-лектор:  Митко Павлов, радиоводещ

Регистрацияотминало събитие

Колко е важно да подбираме правилно своите думи, как да се обръщаме към близките, познатите и авторитетите в живота си? Има ли сила словото и каква е тя? Осъзнаваме ли как използваме думите и играем ли си с тях? Митко Павлов ще отговори на тези и още много въпроси свързани с изразяването и правилния подбор на думи.

С участието си на живо ще можете да зададете своите въпроси към сладкодумния водещ - Митко Павлов.

--------------------

 

Митко Павлов

Митко Павлов завършва висшето си образование в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност “Публична реч”. Веднага след дипломирането си, едва 22-годишен, той става водещ на късната емисия на известна българска телевизия. На по-късен етап открива радиото и започва дългогодишна кариера там. За него то е емоция, която нищо друго не може да замести с такава пълнота. Митко обича да говори и да забавлява околните. Именно интелигентното му чувство за хумор и начинът на боравен с думите го правят отличим и разпознаваем от слушателите.

 

==================================================================

 

Дата: 13.02.2024 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Музиката като част от учебния процес

Гост-лектор:  Орлин Павлов, актьор и певец

Регистрацияотминало събитие

Певецът и актьор Орлин Павлов ще ни сподели за ученето чрез музика и как тя помага в образователния процес.

За Орлин Павлов любовта и страстта към музиката са наследствени. Роден в семейство на оперни певци, изкуството винаги е било част от неговия живот. Той е не само успешен изпълнител, но и актьор, включително озвучаващ такъв, както и баща. Участвал е в множество сериали и игрални филми като “Скъпи наследници”, “Пътят на честта”, “Живи легенди” и “Нокаут”. Вярваме, че срещата ще бъде много интересна.

С участието си на живо ще можете да зададете Вашите въпроси към невероятния певец и актьор с една от най-топлите и заразителни усмивки - Орлин Павлов.

--------------------
 

Орлин Павлов

На 14 годишна възраст Орлин е приет в театър-студио “4xC”, създаденo от режисьора Николай Георгиев. Няколко години по-късно е приет в специалност “Сценични синтетични изкуства” в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”. Паралелно със следването си, трупа ценен опит като актьор,част от трупата на “Държавен сатирично-вариететен театър” - Габрово. През 2002 става вокал на популярна група, с която печели множество награди, а 4 години по-късно започва самостоятелна кариера.

 

==================================================================

 

 

Дата: 25.01.2024 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Щедростта в междуличностните отношения

Гост-лектор:  Александър Алексиев, актьор 

Регистрацияотминало събитие

Актьорът, Александър Алексиев ще ни сподели лични истории и примери, ще обсъдим що е то емпатия и филантропия и защо е важно да учим децата си на тях.

Алек е един от най-активните лидери на мнение и подкрепя множество каузи в различни сектори. Дарик радио го отличава с награда в “Мъж на годината” в категория “Добротворци” през 2022 г. Същата година печели и Голямата награда в “Човек на годината”.

Вярваме, че срещата ще бъде интересна, а с участието си на живо ще можете да зададете вашите въпроси към нашия гост, както и да споделите своето мнение по темата.

--------------------
 

Александър Алексиев

Александър Алексиев е актьор, продуцент и предприемач, застъпник на редица обществено значими каузи. Завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк и се установява в Лондон, където има редица роли в Лондонския театър. Александър дори стига до Холивуд, а за ролята му на охранител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана, получава множество комплименти и възможността да си партнира с имена като Кийра Найтли и Кевин Костнър.

 

==================================================================

 

 

Дата: 11.12.2023 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Адаптацията на децата и семейството към учебната среда

Гост-лектор: Радина Кърджилова, актриса

Регистрацияотминало събитие

Темата на разговор ще бъде за адаптирането и подкрепата на всички участници в образователния процес на детето. Как можем да преодолеем предизвикателствата свързани с новата роля в живота ни, свързана с преминаването през разлините етапи в образователния процес.

--------------------
 

Радина Кърджилова

Актрисата Радина Кърджилова е майка на двама малчугани, а от септември месец трупа ценен опит като родител на ученик в първи клас. Звездата на Народен театър “Иван Вазов” ще сподели с аудиторията как е преминал процесът на адаптация на цялото семейство към този нов и вълнуващ период за тях.

 

==================================================================

 

 

Дата: 21.11.2023 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Как да подкрепим изборите на нашите деца?

Гост-лектор: Койна Русева, актриса

Регистрация ▶ отминало събитие

 

Темата на разговор ще бъде за подкрепата на децата при вземането на решения – за училище, университет, професионален път… За всички избори, които им предстои да направят.

 

“През целия си живот се сблъскваме с различни ситуации и въпроси, за които трябва да вземаме решения. Понякога те са съдбоносни, друг път само си мислим, че са такива, но винаги определят пътя ни по-нататък. Децата, особено в тийнейджърска възраст, имат нужда от напътствия, от мотивация и от подкрепа. Радвам се, че ще имам възможност да споделя моето виждане по темата в следващия епизод на Е-академия.”, сподели Койна Русева.

---------------------------

 

Койна Русева

Койна Русева завършва висшето си образование в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян. Носителка е на две награди “Икар” - през 2005 г. в постановката “Язът” и през 2022 г. за ролята на Воланд в спектакъла “Майстора и Маргарита”. През същата година печели приза “Жена на годината” в категория “Актриса” на годишните награди на списание Грация, а през 2019 г. става “Жена на десетилетието” в категория “Кино-театър” в наградите на Woman.bg. Участва в множество български сериали и филми, а на живо можем да я гледаме на сцената на Младежки театър “Николай Бинев” и Открита сцена “Сълза и смях”.

 

==================================================================

 

 

Дата: 17.10.2023 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Уважението в основата на пълноценната комуникация между учители, ученици и родители

Гост-лектор: Теодора Духовникова, актриса

Регистрация ▶ отминало събитие

 

В основата на пълноценната комуникация между всички участници в обучителния процес стои уважението. Как се формира то и кога трябва да започне възпитаването му в подраствъщите? До колко е важна семейната среда и разговорите вкъщи? Как трябва да разговаряме с учителите и как да говорим за тях пред децата? Това са само част от въпросите, по които ще говори актрисата. Теодора Духовникова ще сподели своя личен опит като майка на две деца в ученическа възраст, преминала през различни ситуации през годините.

---------------------------

 

Теодора Духовникова е популярна българска актриса, която започва актьорската си кариера още от ранна детска възраст като взема участие в телевизионни филми за БНТ. Завършва НГДЕК “Св. Константин Кирил Философ”, а след това и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър. Носителка е на най-престижните театрални и кино награди у нас - Икар, Аскеер и Златна роза, както и на приза Жена на годината през 2012 г. и 2018 г. в категория Актриси.

 

 

===================================================================================================

 

 

ТРЕТИ СЕЗОН НА Е-АКАДЕМИЯ

 

                         

 

 

===========

ВТОРИ СЕЗОН НА Е-АКАДЕМИЯ

През изминалата година във формата Е-академия успяхме да Ви срещнем с още известни в публичното пространство лица с различни мисии и професии, с различни интереси и търсения, но преди всичко хора. Част от нашата Е-академия бяха актьорът и фотограф Владимир Карамазов, актрисата, певица и писателка Ваня Щерева, телевизионната водеща Деси Банова-Плевнелиева, както и писателят и драматург Захари Карабашлиев.

 

            

 

 

===========

ПЪРВИ СЕЗОН НА Е-АКАДЕМИЯ

В първия сезон, гости в електронния формат за личностно развитие бяха хора, които познавате добре от публичното пространство – репортери, писатели, журналисти, творци, преподаватели. Срещите ни със забележителните Мадлен Алгафари, Георги Тошев, Теодосий Теодосиев, Георги Господинов, Лео Бианки, Мира Добрева, Деси Стоянова, Тодор Ялъмов, Георги Бърдаров, Светослав Иванов бяха много лични, емоционални и вълнуващи.

 

Чрез тях успяхме да се докоснем до теми, разкриващи ни силата на словото, показващи следите, които оставяме, усещащи любовта по време на пандемия. Разказаха ни за тежестта на успеха и професионализма, както и за развитието ни като личности през призмата на дигиталното. Научихме повече за четенето и преподаването с емпатия, както и за това колко са важни историите, които разказваме. Потопихме се в света на геймификацията и видяхме родината през погледа на географа и писателя.