Участници
Георги Тошев журналист, продуцент, автор
„Откриване и развитие на потенциала на нашите деца“ / за родители, учители и директори/ Уебинар
Дата: 28.10.2021г.
Час: 18:30
Семинар, имащ за цел да даде насоки и да помогне на учителите и родителите да откриват и развиват качествата и потенциала на децата по пътя им към успеха.
Next Step Платформа за кариерно развитие
„Как да избереш гимназия според своите качества и интереси“ /ученици 5. - 7. клас/ Уъркшоп
Дата: 02.11.2021г.
Час: 18:30
Ти си ученик от 5. до 7. клас и скоро ти предстои да кандидатстваш в гимназия? Не си сигурен какъв тип училище е най-подходящо за теб? По време на събитието ще ти разкажем какво е важно да знаеш за себе си, за професиите и за училищата, за да избереш правилната гимназия. Ще има и практическа част, в която ще можеш да направиш първите стъпки към кариерния си избор, отговаряйки на въпроси за интересите и личността си. Накрая и ще споделим полезни ресурси за кариерно ориентиране, които ще можеш да ползваш, за да проучиш вариантите си самостоятелно. Ще отговорим на много от въпросите на учениците за кариерното ориентиране, като например:Виж още >>>
  • Какво трябва да знам за себе си, за да избера подходящата гимназия? Ще разгледаме от какво зависи избора ти на гимназия - твоите интереси, ценностите ти, вярванията ти за професиите, както и уменията ти за учене и силните ти страни.
  • Как мога да науча повече за интересите и личността си? Ще ти зададем въпроси, чрез които да започнеш да опознаваш себе си по-добре (практическа част).
  • Какви са различните видове училища, в които мога да кандидатствам? Ще ти обясним какво представляват общообразователните училища, профилираните и професионалните гимназии, и каква е разликата между тях, за да прецениш кой вид училище е най-подходящо за теб.
  • Къде мога да науча повече за гимназиите и за професиите? Ще споделим полезни ресурси и линкове, от които можеш да проучиш възможностите за бъдещото ти развитие.Виж по-малко >>>
Next Step платформа за кариерно развитие
„Кариерно ориентиране, съобразено с твоята личност“
/ученици 8. - 12. клас/ Уъркшоп Дата: 11.11.2021 Час: 18:30

Ти си ученик от 9. до 12. клас и се подготвяш за кандидатстване в университет? Имаш идеи за специалности, но не си сигурен към коя да се насочиш? Заповядай на безплатния ни уъркшоп на тема “Как да откриеш най-подходящите специалност и професия” По време на събитието ще ти разкажем какво е важно да знаеш за себе си и за професиите, за да избереш правилната посока за себе си. Ще има и практическа част, в която ще можеш да направиш първите стъпки към кариерния си избор, отговаряйки на въпроси за интересите и личността си. Накрая и ще споделим полезни ресурси за кариерно ориентиране, които ще можеш да ползваш, за да проучиш вариантите си самостоятелно. Ще отговорим на много от въпросите на учениците за кариерното ориентиране, като например.... Вижте още >>>

  • Какво трябва да знам, за да взема най-доброто решение за бъдещето си? Ще разгледаме най-важните аспекти на личността, които имат значение за кариерния избор - интересите, ценностите, увереността, уменията за вземане на решения и за учене, силните страни и др.
  • Как мога да науча повече за интересите и личността си? Ще ти зададем въпроси, чрез които да започнеш да опознаваш себе си по-добре (практическа част).
  • Какви са различните видове специалности и професии? Ще представим 6-те типа професии според модела за кариерни интереси RIASEC и ще дадем примери за кариери и специалности, които спадат към всеки тип.
  • Къде мога да науча повече за специалностите и професиите? Ще споделим полезни ресурси и линкове, от които можеш да проучиш възможностите за бъдещото ти развитие.Виж по-малко >>>