Становище

Новина

Издателство КЛЕТ България

Част от немската издателска група Клет – водещ образователен издател в Европа

 

 

Във връзка с публикации в българските медии, повод за които са писмо на г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, изпратено до членовете на изпълнителния комитет и до областните координатори на синдиката, във връзка с процеса на избор на учебници за учебната 2020/2021 г. и последващи действия на наши конкуренти, съзнателно насочени срещу уронване на доброто име на „Клет България“, изразяваме следното становище:

 

„Клет България“ ООД, чрез изданията с марките си „Анубис” и „Булвест 2000”, е водещ издател на българския пазар с безупречна репутация и доказано качество, с висок пазарен дял и предпочитан партньор от десетилетия на голяма част от българските учители.

 

„Клет България“ благодари за доверието и високата оценка на г-жа Такева за професионализма, с който работи екипът на компанията. Заявяваме категорично, че никога не сме обвързвали процеса по избор на учебници с подкрепата на издателството за в. „Учителско дело”, и призоваваме всички издатели да оказват подобно съдействие.

 

Издателство „Клет България“ винаги се е конкурирало на пазара при стриктно спазване на законите чрез доказани международни маркетингови практики, а екипът на компанията никога не е използвал нерегламентирани похвати или подобен тип кампании, каквито се водят срещу нас днес, за да се печели предимство.

 

През последните няколко години усилията на компанията са насочени именно към това - да бъде предоставена възможност на всеки отделен български учител да се запознае в детайли с предимствата на нашите учебници.

 

Тази година подготвихме Специален учителски пакет 2020, който осигурява на учителя качествено нови учителски ръководства - пълноцветни, полезни и удобни.

 

Изградихме нова мултимедийна среда IZZI, която представя по нов начин дигитално съдържание, каквото не е имало досега у нас, както за учителя, така и за ученика.

 

Стремим се да сме близо до учителите, за да им представим нашите издания и методи, за да могат те да направят своя свободен информиран избор.

 

„Клет България“ е предпочитан издател на учебници и учебни комплекти, защото се развива непрекъснато и това би следвало да стимулира нашите конкуренти да правят същото, а не да търсят изкуствени предимства чрез разпространяване на неверни твърдения и намеци за недобросъвестни практики.

 

Учителите са свободни професионалисти, творци и отговорни хора, които днес, в 21 век, непрекъснато обменят информация и опит в социалните медии. Убедени сме, че те могат обективно да преценяват, да избират професионално и независимо най-стойностното и качествено съдържание, което отговаря на нуждите на техните ученици.

 

Владимир Колев

Управител на „Клет България” ООД

 

 


Издателство КЛЕТ България ООД, ул. Никола Тесла № 5, сграда БСР 2, ет.4, 1574 София ДДС номер: BG130878827, М.О.Л. Владимир Колев

www.klett.bg www.anubis.bg • www.bulvest.com • www.pons.bg  • www.учебника.бг

 

 

За допълнителна информация:

Боян Иванович - ivanoff@intelday.com тел. 0885566561

 

 

Още новини
Захари Карабашлиев в Е-академия
  Дата:  18.05.2022 г. Начало:  17:30 ч. Тема:  24-ти май - за буквите и хората Регистрация ▶  ...
Вижте повече  >
НОВО!!! КМИТ 5.-6. клас
Уважаеми колеги,   С радост съобщаваме, че днес на открито заседание на МОН бяха одобрени на първи етап и трите ни проекта за учебници по предмета КМИТ (компютърно моделиране и информационни технологии) за 5. и 6....
Вижте повече  >
CAMBRIDGE DAY 2022 – eдна легенда се завръща!
Уважаеми колеги,   Имам удоволствието да Ви съобщя, че след двегодишно прекъсване най-голямото събитие в английския език в цяла Югоизточна Европа, Cambridge Day Sofia отново ще се проведе на живо .  ...
Вижте повече  >