ОДОБРЕНИ УЧЕБНИЦИ ОТ МОН

Новини

Ако желаете да получавате актуална информация за изданията на KLETT, попълнете Вашия email в полето.

„Активни учители споделят!”

Учебници и помагала за анализ
DIREKT zwei | pons.bg

DIREKT zwei

Немски

DIREKT zwei е учебна система за ученици в 9–12 клас, които изучават немски като втори чужд език. Учебната система е разработена на базата на успешната система direkt, одобрена от МОН за 8. интензивен клас.


Учебната система DIREKT zwei е система в 4 части (учебник и тетрадка в едно), съобразена с хорариума часове за втори чужд език. Четирите части включват общо 38 урока, допълнени от многобройни тестове за следене напредъка на учениците и проверка на нивото.


Учебната система включва всички граматични и лексикални теми, включени в учебния план на МОН и извежда учениците от ниво А1 до ниво В1+ съгласно Общата европейска езикова рамка. 


Тук ще намерите актуална информация за одобрените от МОН учебници и учебни помагала по немски език за периода 2003 - 2015г. http://www.mon.bg/?go=page&pageId=10&subpageId=70


Ръководството за учителя включва насоки за часовете, тестове към всеки урок, системни тестове за проверка, транскрипции на аудиозаписите, ключ с отговорите към всички задачи от учебника.


Интерактивният вариант на учебната система включва всички уроци от частите 1–4, допълнени от аудиозаписите, и осигурява нови възможности за работа с учебния материал и разнообразяване на часа по немски.


Новата поредица с тестове Testheft zu DIREKT zwei е отлично допълнение към учебната система DIREKT zwei. Към всяка част от учебната система има по един сборник с тестове. Тестовете включват граматично-лексикални задачи, които проверяват овладения материал от уроците. Към всеки урок има по два теста. Всеки тест включва 30 задачи с подадени отговори за избор и 10 задачи за образуване на изречения. Отговорите са поместени в приложението.


Tестовете към части 3 и 4 на учебната система вече са налични.
Мнения на преподаватели по немски език за учебната система можете да разгледате тук.


Коментари

Опцията за коментар е достъпна след вход в системата.