E-академия продължава и през 2023 г.!

ЧЕТВЪРТИ СЕЗОН НА Е-АКЕДЕМИЯ!

 

Е-академия се завръща през учебната 2023/2024 учебна година! Не пропускайте да се включите в програмата за личностно израстване, в подкрепа на професионалния ви път. Направете свободно своята регистрация за предстоящата среща!

 

Дата: 11.12.2023 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Адаптацията на децата и семейството към учебната среда

Гост-лектор: Радина Кърджилова, актриса

Регистрацияhttps://klettbulgaria952.clickmeeting.com/adaptatsiyata-na-detsata-i-semeistvoto-k-m-uchebnata-sreda-gost-lektor-radina-k-rdzhilova/register

 

Темата на разговор ще бъде за адаптирането и подкрепата на всички участници в образователния процес на детето. Как можем да преодолеем предизвикателствата свързани с новата роля в живота ни, свързана с преминаването през разлините етапи в образователния процес.

--------------------
 

Радина Кърджилова

Актрисата Радина Кърджилова е майка на двама малчугани, а от септември месец трупа ценен опит като родител на ученик в първи клас. Звездата на Народен театър “Иван Вазов” ще сподели с аудиторията как е преминал процесът на адаптация на цялото семейство към този нов и вълнуващ период за тях.

 

==================================================================

 

 

Дата: 21.11.2023 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Как да подкрепим изборите на нашите деца?

Гост-лектор: Койна Русева, актриса

Регистрация ▶ отминало събитие

 

Темата на разговор ще бъде за подкрепата на децата при вземането на решения – за училище, университет, професионален път… За всички избори, които им предстои да направят.

 

“През целия си живот се сблъскваме с различни ситуации и въпроси, за които трябва да вземаме решения. Понякога те са съдбоносни, друг път само си мислим, че са такива, но винаги определят пътя ни по-нататък. Децата, особено в тийнейджърска възраст, имат нужда от напътствия, от мотивация и от подкрепа. Радвам се, че ще имам възможност да споделя моето виждане по темата в следващия епизод на Е-академия.”, сподели Койна Русева.

---------------------------

 

Койна Русева

Койна Русева завършва висшето си образование в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян. Носителка е на две награди “Икар” - през 2005 г. в постановката “Язът” и през 2022 г. за ролята на Воланд в спектакъла “Майстора и Маргарита”. През същата година печели приза “Жена на годината” в категория “Актриса” на годишните награди на списание Грация, а през 2019 г. става “Жена на десетилетието” в категория “Кино-театър” в наградите на Woman.bg. Участва в множество български сериали и филми, а на живо можем да я гледаме на сцената на Младежки театър “Николай Бинев” и Открита сцена “Сълза и смях”.

 

==================================================================

 

 

Дата: 17.10.2023 г.

Начало: 17:30 ч.

Тема: Уважението в основата на пълноценната комуникация между учители, ученици и родители

Гост-лектор: Теодора Духовникова, актриса

Регистрация ▶ отминало събитие

 

В основата на пълноценната комуникация между всички участници в обучителния процес стои уважението. Как се формира то и кога трябва да започне възпитаването му в подраствъщите? До колко е важна семейната среда и разговорите вкъщи? Как трябва да разговаряме с учителите и как да говорим за тях пред децата? Това са само част от въпросите, по които ще говори актрисата. Теодора Духовникова ще сподели своя личен опит като майка на две деца в ученическа възраст, преминала през различни ситуации през годините.

---------------------------

 

Теодора Духовникова е популярна българска актриса, която започва актьорската си кариера още от ранна детска възраст като взема участие в телевизионни филми за БНТ. Завършва НГДЕК “Св. Константин Кирил Философ”, а след това и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър. Носителка е на най-престижните театрални и кино награди у нас - Икар, Аскеер и Златна роза, както и на приза Жена на годината през 2012 г. и 2018 г. в категория Актриси.

 

 

===================================================================================================

 

 

ТРЕТИ СЕЗОН НА Е-АКАДЕМИЯ

 

                         

 

 

===========

ВТОРИ СЕЗОН НА Е-АКАДЕМИЯ

През изминалата година във формата Е-академия успяхме да Ви срещнем с още известни в публичното пространство лица с различни мисии и професии, с различни интереси и търсения, но преди всичко хора. Част от нашата Е-академия бяха актьорът и фотограф Владимир Карамазов, актрисата, певица и писателка Ваня Щерева, телевизионната водеща Деси Банова-Плевнелиева, както и писателят и драматург Захари Карабашлиев.

 

            

 

 

===========

ПЪРВИ СЕЗОН НА Е-АКАДЕМИЯ

В първия сезон, гости в електронния формат за личностно развитие бяха хора, които познавате добре от публичното пространство – репортери, писатели, журналисти, творци, преподаватели. Срещите ни със забележителните Мадлен Алгафари, Георги Тошев, Теодосий Теодосиев, Георги Господинов, Лео Бианки, Мира Добрева, Деси Стоянова, Тодор Ялъмов, Георги Бърдаров, Светослав Иванов бяха много лични, емоционални и вълнуващи.

 

Чрез тях успяхме да се докоснем до теми, разкриващи ни силата на словото, показващи следите, които оставяме, усещащи любовта по време на пандемия. Разказаха ни за тежестта на успеха и професионализма, както и за развитието ни като личности през призмата на дигиталното. Научихме повече за четенето и преподаването с емпатия, както и за това колко са важни историите, които разказваме. Потопихме се в света на геймификацията и видяхме родината през погледа на географа и писателя.