Дигитален продукт с педагогически материали в помощ на туристическия бранш 

Новина

На 29.09.2023 г. на специално събитие в София представихме разработените дигитални педагогически материали в помощ на туристическия бранш. Ресурсите са част от проекта ProTourism по програма Еразъм+. Проектът е фокусиран върху подобряване на качеството на обучението по английски език в професионалните училища по туризъм, като се поставя акцент върху специфични знания и умения, сред които обслужването и комуникацията с клиенти в туристическия сектор. Като изпълнители на проекта освен нас се включиха и партньорите ни от Асоциация на училища по туризъм (България), Средно училище по хотелиерство и туризъм в гр. Целе (Словения) и издателствата Klett Beograde (Сърбия) и Profil Klett (Хърватска).

 

Чрез образователната ни платформа iZZI се предоставя свободен достъп до всички създадени ресурси по проекта. Материалите отговарят на настоящите изисквания на работодателите в областта на туризма и са уникални по рода си. Продуктът предоставя на учителите съвременни стратегии и инструменти за преподаване, осигуряващи активно участие на учениците. Той е много ефикасен ресурс за допълване и обогатяване на учебните часове по английски език в професионалните гимназии по туризъм, изучаващи специализиран език по професия. 

 

“Горди сме да бъдем водеща сила в тази инициатива и сме благодарни на всички партньори и участници, които споделиха своя опит и знания. Ние силно вярваме, че този проект ще послужи за пример на успешно международно сътрудничество в областта на туризма и образованието като цяло, и ще бъде стимул за нови идеи и инициативи в бъдеще”, сподели Бояна Табакова, ръководител на проекта и мениджър бизнес развитие в издателство "Клет България"

 

Официални гости на заключителната конференция бяха Ирена Георгиева, зам.-министър на Министерство на туризма, Ваня Тивидошева, директор Дирекция “Професионално образование и обучение”, Министерство на образованието и науката, Весела Караянева, главен експерт в Дирекция “Професионално образование и обучение”, МОН и Мариянка Живкова, зам.-председател на Национална агенция за професионално образование и обучение - НАПОО. Г-жа Ирена Георгиева приветства гостите и призова присъстващите да продължат да работят заедно за още по-подготвено и знаещо поколение. Участници в събитието бяха представители на фокус групите, а именно: Павлина Илиева, председател на Сдружение на туроператорите и туристическите агенти “Обединение Бъдеще за Туризма”, Аделина Александрова, комплексен управител и мениджър кетъринг в х-л Премиер, гр. Велико Търново, Станимир Донев, управител на хотелска верига Сити, гр. Плевен, д-р Христо Христозов, управител на ХВХ Консултинг и член на Съвета на директорите на Лайтхаус Голф и Спа хотел. 

 

“Работата по проекта се състоя от разработването на ценни материали и информация, които да отговарят на реалните нужди на сектора. Бяха проведени и обучения в подкрепата на учители по професионален чужд език, както и тестване сред учениците в реална образователна среда.”, допълни още Бояна Табакова.

Още новини
Включете се в проекта iZZI ТЕСТ за 7. - 12. клас
Уважаеми колеги , Издателство Клет България Ви кани да се включите във  вълнуващото продължение на проекта iZZI ТЕСТ в 7. - 12. клас. >>> Присъединете се като оценител на iZZI ТЕСТ! По...
Вижте повече  >
Национално състезание по немски език
Уважаеми колеги,      Имаме удоволствието да ви съобщим, че предстои XIII национално състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ България. Надявам се, че Вие, Вашите колеги и ученици очаквате...
Вижте повече  >
Дигитална раница
 Знаете ли, че можете да откриете богатото разнообразие от ресурси от образователната среда iZZi и в платформата “Дигитална раница”, създадена по проект “Образование и наука за утрешния ден” на Министерство на...
Вижте повече  >