За нас

 

Ние сме КЛЕТ България - водещо образователно издателство у нас.

 

Издател на учебници Klett, Анубис, Булвест 2000, Изкуства и учебни помагала PONS и Langenscheidt.

Представител за България на KlettDeltaCambridge University Press, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue

 


Групата КЛЕТ води началото си от 1897 г. и е семейно издателство, чиято мисия е развиване и усъвършенстване на образованието.

Базирана в Щутгарт, Германия, със своите 80 компании, разположени в 63 града в 17 страни, групата КЛЕТ е водещ образователен издател в Европа.

Богатата палитра издания на КЛЕТ обхваща всичко от класическия учебник до модерни интерактивни учебни материали, от специализирана до художествена литература.

Групата КЛЕТ е не само издател, а водещ доставчик на образователни услуги в Европа. В училищата и университетите на групата КЛЕТ се обучават повече от 100 000 души. В групата работят над 8 000 служители, които генерират оборот от над 900 милиона евро всяка година.

В България групата КЛЕТ присъства с компаниите си РААБЕ България и КЛЕТ България.

Издателство КЛЕТ България осигурява на българския пазар учебни системи и учебни помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press издателствата Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

КЛЕТ България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в БългарияБългаро-Британската бизнес Асоциация, Германо-Бъгарската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.


 

От началото на 2019 г. в издателство Клет България ООД се вляха Издателска къща АНУБИС ООД, Издателство БУЛВЕСТ 2000 ООД и Анубис-Булвест ООД, превръщайки по този начин Клет във водещ образователен издател у нас.

Издателство Клет България продължава да развива марките АНУБИС и БУЛВЕСТ 2000 - символ на високо качество в обучението за хиляди български учители през повече от две десетилетия.

 


 

От началото на 2022 г. Клет България ООД придобива обособена част от дейността по създаване и търговия с познавателни книжки, учебници и учебни помагала на издателство „Изкуства” ЕООД. Сделката бе финализирана на 10 януари и включва прехвърлянето на част от екипа на издателството към структурата на Клет и правата върху хартиените и електронните издания с утвърдената марка „Изкуства”.

 

 

Основна цел на издателствата е да продължат да бъде партньор на преподаватели, ученици, студенти и на всички, които искат да се самоусъвършенстват и развиват по пътя на знанието.

 

ОБРАЗОВАНИЕТО Е НАША МИСИЯ!

 


 

Нашите марки:                                                                                                                                                              

 

                                        

                                                                                                                                                                                          


 

Нашите партньори:

 

                                                  

 


 

Асоциация на Кеймбридж училищата в България:

 


КЛИЕНТИТЕ ЗА НАС

 

 

 

Абонамент за Електронен бюлетин

Запишете се за нашия електронен бюлетин и бъдете сред първите, които научават предстоящи събития, нови продукти и материали!