Кампания „БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ"

Новина

По повод старта на новата учебната година, ние от Клет България, в партньорство с Yettel и Националния център за безопасен интернет се обединихме в каузата да запознаем отблизо учителите и учениците по темата за безопасността в интернет.

Кампанията цели да вкара темата за безопасния интеренет в класната стая и да повиши осведомеността на подрастващите за онлайн опасностите и начините за справянето с тях.

За се случи това експертите на Центъра за безопасен интернет разработиха уроци за деца от 1. до 4. клас. Уроците са напълно свободно достъпни в дигиталната образователна платформа iZZI. Всеки от уроците съдържа ясна методология за провеждането му, за да могат децата по лесен и достъпен начин да възприемат важната информация. В темите има заложен и интерактивен игрови елемент, чрез който децата да упражнят и затвърдят своите знания.

 

 

През месец септември организирахме специализирани уебинари за учителите, за да представим новите ресурси. 

Над 600 учители от цялата страна се включиха в уебинарите  „НЕ | Зависими в интернет“. По време на онлайн обученията преподавателите се запознаха с новите възможности за включване в часовете на значимата тема за безопасността в интернет. На уебинарите представихме тематичните уроци за децата от 1. до 4. клас, както и начините те да бъдат успешно проведени, за да въвлекат децата в темата и да развият уменията им. Ресурсите засягат важните въпроси за поведението на подрастващите в мрежата, кибертормоза и баланса между времето прекарано офлайн и онлайн. 

Тук можете да гледате уебинарите: ▶ https://www.youtube.com/@KlettBulgaria

 

 

Като част от инициатвивата, ще осигурим и специални подаръци за всеки учител и неговия клас, който проведе уроците и се регистрира в платформата.

 

Всички учители, който до 17 ноември проведат уроците със своите класове, ще имат възможността да се регистрира за участие в инициативата и да получи награди за своите ученици.

 

 

Внимание! Единствено регистрирани потребителив в платформата iZZI ще могат да участват.

Още новини
Включете се в проекта iZZI ТЕСТ за 7. - 12. клас
Уважаеми колеги , Издателство Клет България Ви кани да се включите във  вълнуващото продължение на проекта iZZI ТЕСТ в 7. - 12. клас. >>> Присъединете се като оценител на iZZI ТЕСТ! По...
Вижте повече  >
Национално състезание по немски език
Уважаеми колеги,      Имаме удоволствието да ви съобщим, че предстои XIII национално състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ България. Надявам се, че Вие, Вашите колеги и ученици очаквате...
Вижте повече  >
Дигитална раница
 Знаете ли, че можете да откриете богатото разнообразие от ресурси от образователната среда iZZi и в платформата “Дигитална раница”, създадена по проект “Образование и наука за утрешния ден” на Министерство на...
Вижте повече  >