Кампания „БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ"

Новина

По повод старта на новата учебната година, ние от Клет България, в партньорство с Yettel и Националния център за безопасен интернет се обединихме в каузата да запознаем отблизо учителите и учениците по темата за безопасността в интернет.

Кампанията цели да вкара темата за безопасния интеренет в класната стая и да повиши осведомеността на подрастващите за онлайн опасностите и начините за справянето с тях.

За се случи това експертите на Центъра за безопасен интернет разработиха уроци за деца от 1. до 4. клас. Уроците са напълно свободно достъпни в дигиталната образователна платформа iZZI. Всеки от уроците съдържа ясна методология за провеждането му, за да могат децата по лесен и достъпен начин да възприемат важната информация. В темите има заложен и интерактивен игрови елемент, чрез който децата да упражнят и затвърдят своите знания.

 

 

През месец септември организирахме специализирани уебинари за учителите, за да представим новите ресурси. 

Над 600 учители от цялата страна се включиха в уебинарите  „НЕ | Зависими в интернет“. По време на онлайн обученията преподавателите се запознаха с новите възможности за включване в часовете на значимата тема за безопасността в интернет. На уебинарите представихме тематичните уроци за децата от 1. до 4. клас, както и начините те да бъдат успешно проведени, за да въвлекат децата в темата и да развият уменията им. Ресурсите засягат важните въпроси за поведението на подрастващите в мрежата, кибертормоза и баланса между времето прекарано офлайн и онлайн. 

Тук можете да гледате уебинарите: ▶ https://www.youtube.com/@KlettBulgaria

 

 

Като част от инициатвивата, ще осигурим и специални подаръци за всеки учител и неговия клас, който проведе уроците и се регистрира в платформата.

 

Всички учители, който до 17 ноември проведат уроците със своите класове, ще имат възможността да се регистрира за участие в инициативата и да получи награди за своите ученици.

 

 

Внимание! Единствено регистрирани потребителив в платформата iZZI ще могат да участват.

Още новини
ОТКРИТ УРОК: „Независими в мрежата – как да се пазим онлайн и да сърфираме безопасно!“
През есента на 2023 г. по повод началото на учебната година ние от издателство „Клет България“ в партньорство с  Yettel и Националния център за безопасен интернет се обединихме около каузата да запознаем отблизо учителите и...
Вижте повече  >
Учебникът по немски език за 11. и 12. клас профилирана подготовка (модул 1, модул 2) е ОДОБРЕН на първи етап!
    Щастливи сме да ви съобщим, че новият ни учебник по немски език за 11. и 12. клас профилирана подготовка е ОДОБРЕН от МОН на първи етап !  ...
Вижте повече  >
СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ЕЛЕКТРОННИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ РЕСУРСИ НА ИЗДАТЕЛСТВО „КЛЕТ БЪЛГАРИЯ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП
Ние от издателство „Клет България“ с радост искаме да ви съобщим, че от предстоящата учебна 2024/2025 година вече и учениците от гимназиален етап , които учат по изданията с марките „Анубис“, „Булвест...
Вижте повече  >