Новина

Филип Хаусман: Образованието на бъдещето набляга на изграждането на компетенции

 

 

 

 

 

Предимството на Klett Group е, че като голяма европейска компания може да произвежда идентично висококачествено съдържание за всички страни

 

11.03.2020., София. „Преди години, в часовете по английски език се учеха граматика и думи, а днес учебният план е насочен към това децата да придобиват компетенции да използват езика“, заяви изпълнителният директор на Klett Group Филип Хаусман в предаването „Бизнес старт“ по телевизия Bloomberg. В България групата присъства от 24 години с компаниите си РААБЕ България и КЛЕТ България, които придобиха издателствата „Булвест“ и „Анубис“ през 2018 г.Господин Хаусман гостува у нас по повод завършването на кампанията на Клет България “Заедно до върха 2020”, в рамките на която издателството представи на учителите предимствата, които е подготвило за тях през настоящата година. Сред тях са специален учителски пакет за успешния учител - набор от нови, пълноцветни, методически обогатени учителски ръководства, новата мултимедийна среда IZZI, практически учебни помагала и др.

 

Вярваме, че можем и знаем как да предложим нещо добро на образователната система в България”, каза Хаусман. Според него днешните ученици трябва да се научат да подбират коректната информация, а не фалшиви новини, трябва да изграждат собствени ценности, да могат да работят в различни професии, да учат и да придобиват нови компетенции, за да се справят с постоянно променящия се свят.

 

Според изпълнителния директор на групата основните предизвикателства пред издателите на учебници като цяло са политическите промени и финансите, с които разполагат училищата и учителите. При цифровото образование има нужда от много вложения за обучение на учителите, за да могат да използват новите материали по правилния начин. Следващото предизвикателство са вътрешните процеси в компанията: „Ако произвеждаме дигитално съдържание, например по биология, за да направим 3D изображение на човешкото тяло, са ни необходими стотици дигитални обекти. Въпросът е как да създадем система и тя да бъде активирана. Тук имаме голямо предимство, защото сме голяма европейска компания и можем да произвеждаме едно и също съдържание за всички страни.“

 

Групата Klett е водещ доставчик на услуги в Европа. Създадена през 1897 г. като семейна компания, повече от 120 години тя успява да бъде лидер благодарение на постоянното реинвестиране в съвременни продукти и готовността да се адаптира към променящата се среда.

 

Цялото интервю на Филип Хаусман можете да гледате ТУК.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

За Филип Хаусман:

 

Филип Хаусман е изпълнителен директор на Klett Gruppe и е четвъртото поколение на фамилията Klett, която ръководи бизнеса на групата; говорител е на управителния съвет на Ernst Klett AG и член на борда на Германската асоциация за източен бизнес (German Eastern Business Association).

 

 

За Klett Group:

 

Klett Group води началото си от 1897 г. и е семейно издателство, чиято мисия е развиване и усъвършенстване на образованието. Базирана в Щутгарт, Германия, със своите 67 компании, разположени в 33 града в 15 страни, групата КЛЕТ е водещ образователен издател в Европа. Богатата палитра издания на КЛЕТ обхваща всичко от класическия учебник до модерни интерактивни учебни материали, от специализирана до художествена литература до научни публикации. Групата КЛЕТ е не само издател, а водещ доставчик на образователни услуги в Европа. В училищата и университетите на групата КЛЕТ се обучават повече от 100 000 души. В групата работят над 3 600 служители, които генерират оборот от над 700 милиона евро всяка година. В България групата КЛЕТ присъства с компаниите си РААБЕ България и КЛЕТ България, които придобиха издателствата „Булвест“ и „Анубис“ през 2018 г. Палитрата на Клет обхваща всичко – от класическия учебник до модерни интерактивни учебни материали, специализирани и художествени книги.

 

 

За издателство „Клет България“:

 

Издателство „Клет България е най-голямото образователно издателство у нас. Осигурява на българския пазар учебни системи и учебни помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press издателствата Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt. КЛЕТ България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в БългарияБългаро-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

 

За повече информация:

Катя Благоева

Account Manager, Intelday Solutions

…….

 

Учебници

Учебници

Помагала

Помагала

Речници

Речници