ОБЩИ УСЛОВИЯ НА GIveaway “Back to school”

РАЗДЕЛ 1. ПРАВИЛА (ОБЩИ УСЛОВИЯ) НА GIVEAWAY “BACK TO SCHOOL”

Настоящите правила (по-долу за краткост Правилата) определят начина на провеждане на Giveaway “Back to School” (по-долу за краткост Giveaway) и уреждат взаимоотношенията на Организатора на Giveaway с физическите лица, участващи в Giveaway.  

 

РАЗДЕЛ 2

2. ОРГАНИЗАТОР
2.1. Организаторът на Giveaway е „Клет България“ ООД, ЕИК: 130878827, със седалище и адрес на управление: гр. София, комплекс „Софарма Бизнес Тауърс, ж.к. Изток, ул. “Лъчезар Станчев” 5, сграда А, ет. 12, наричано по-долу за краткост „Организатор” или издателство „Клет България“.

2.2. Giveaway се организира и провежда от Организатора самостоятелно и/или чрез възлагането на трети лица. Организаторът осигурява техническите и комуникационните средства за провеждане на Giveaway и осигурява предметните награди за участниците, избрани за победители в Giveaway.

 

РАЗДЕЛ 3. СРОК И ТЕРИТОРИЯ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА GIVEAWAY

3.1. Giveaway се организира и провежда на територията на Република България според часовата зона за Източна Европа (EET).
3.2. Giveaway се провежда в периода 08:00 ч. на 30.08.2024 г., до 23:59 ч.на 15.09.2024 г.

 

РАЗДЕЛ 4. ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В GIVEAWAY

4.1. В Giveaway не могат да участват лица, работещи на трудов или граждански договор за Организатора, както и членове на семействата на тези лица (родители, съпрузи и деца).
4.2. Участието в Giveaway не е обвързано със закупуване на стоки и/или услуги от издателство „Клет България“.
4.3. Участник в Giveaway е всяко пълнолетно физическо лице с валиден профил във Facebook и/или Instagram, с постоянно жителство в България, което:
- в периода от 08:00 ч. на 30.08.2024 г. до 23:59 ч. на 15.09.2024 г. е последвало Facebook страницата на издателство „Клет България“: https://www.facebook.com/Klett.Bulgaria и/или Instagram профила на издателство „Клет България“: https://www.instagram.com/klettbulgaria/?hl=bg и е отговорило вярно в коментар на въпроса: “През коя година за първи път учебната година в България започва на 15 септември?”. Публикация с условията на Giveaway ще бъдат публикувани на 30.08.2024 г. във Facebook страницата и Instagram профила на Организатора. 

 

РАЗДЕЛ 5. УЧАСТИЕ В GIVEAWAY И МЕХАНИКА НА ПРОВЕЖДАНЕТО МУ    

5.1. За да участва в Giveaway, Участникът следва да:
- е прочел и с участието си автоматично се съгласява с настоящите Общи условия на Giveaway.
- да е последвал профила на издателство “Клет България” във Facebook и/или Instagram и да е отговорил правилно в коментар на въпроса: “През коя година за първи път учебната година в България започва на 15 септември?” в периода 08:00 ч. на 30.08.2024 г. до 23:59 ч. на 15.09.2024 г.
5.2. Независимо от броя коментари, посочващи верния отговор на въпроса, от всеки участник под поста на Организатора, всеки участник участва в томболата по т. 5.1. за спечелване на награда еднократно (само с един отговор).
5.3. Трима от участниците, спазили условията по т. 5.1. и 5.2. ще бъдат избрани чрез томбола на 16.09.2024 г. за победители. Допълнително при същите условия и на същата дата ще бъдат изтеглени 3 (трима) от участниците като резерви.
5.4. Всеки Участник играе от свое име и следва да получи наградата лично, чрез куриерска фирма избрана от Организатора, ако бъде избран.
5.5. Всеки участник в Giveaway може да бъде избран за победител само веднъж в рамките на периода на Giveaway.
5.6. Организаторът не носи отговорност за съдържанието на публикациите на участниците, включително и в случаи, че те съдържат лични данни, като имена, телефонен номер и други данни на участника или други лица.

 

РАЗДЕЛ 6. НАГРАДИ ОТ GIVEAWAY

6.1. В Giveaway ще бъдат раздадени общо 3 (три) награди. Всеки победител ще получи брандиран чадър и едно издание по избор на печелившия участник, осигурени от Организатора.

6.2. Тегленето на 3-мата (тримата) печеливши и 3-те (трите) резерви в Giveaway, които са изпълнили условията за участие, посочени по-горе, ще се извърши на 16.09.2023 г. (но не по-късно от 1  ден след тази дата) чрез томбола, на адреса на управление на Организатора в гр. София,  комплекс „Софарма Бизнес Тауърс, ж.к. Изток, ул. “Лъчезар Станчев” 5, сграда А, ет. 12 , в присъствието на представители на Организатора.
6.3. Победителите ще бъдат обявени с пост, който ще бъде публикуван в Facebook страницата на издателство „Клет България“: https://www.facebook.com/Klett.Bulgaria и Instagram профила на издателство „Клет България“: https://www.instagram.com/klettbulgaria/?hl=bg, като при възможност ще бъдат тагнати в поста, при възможност ще им бъде изпратено и лично съобщение.

6.4. Победителите нямат право да получат паричната равностойност на наградите.

 

РАЗДЕЛ 7 . ПОЛУЧАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ ОТ GIVEAWAY

7.1. Печелившите участници в Giveaway, следва да бъдат уведомени, че печелят награда чрез коментар под публикацията на Организатора във Facebook или Instagram в срок до 48 часа от изтеглянето на печелившите участници съгласно предходния раздел. 

7.2. За да получат наградата си, в срок до 48 часа от уведомяването по предходната точка, печелившите участници следва да изпратят в лично съобщение свои лични данни – три имена, имейл, телефон и адрес за доставка. При неспазване на този срок, съответният печеливш участник губи правото си за получаване на награда и се заменя от първата по ред резерва, която се уведомява по реда, описан по-горе.
7.3. Организаторът може да изисква предоставянето и на други доказателства за удостоверяване самоличността и спазването на условието на Giveaway от избраните за победители участници по своя преценка.
7.4. В случай, че избран за победител участник не бъде открит от куриера на посочения от него адрес и телефон, същият може да получи наградата си в обслужващия съответния адрес офис на куриерската фирма, в сроковете, в които съгласно условията на куриерската пратка се пазят преди да се върнат към Организатора. С изтичането на срока за връщане на пратката на изпращача, избраният за победител участник губи своето право да получи съответната награда.
7.5. Наградите се изпращат до печелившите участници чрез куриерска фирма, само и единствено на територията на Република България,  в срок до 27.09.2024 г. вкл., като получаването им е в зависимост от сроковете, определени от съответната куриерска фирма.
7.6. Организаторът не носи отговорност за дефекти в или за забавяне при предоставянето и/или получаването на наградите.
7.7. Всеки участник носи отговорност за коректното попълване на данните. При несъответствие в данните, Организатора не носи отговорност.
7.8. Разноските за изпращането на наградите са за сметка на Организатора.

 

РАЗДЕЛ 8 . ПРЕКРАТЯВАНЕ НА GIVEAWAY

8.1. Всеки участник има право по всяко време да прекрати участието си в Giveaway, без да посочва причини за това. В случай, че участникът не желае повече да участва в Giveaway, е необходимо да се свърже с Организатора и изрично да го уведоми на имейл адрес: klett@distinkt.bg
8.2. Участието на участник в Giveaway може да бъде прекратено от Организатора при:
- неизпълнение на задълженията на участника, произтичащи от настоящите Правила.
- прекратяване провеждането на Giveaway от Организатора по реда на т. 8.3 по-долу.
8.3. Организаторът на Giveaway си запазва правото да премахва всякакво съдържание, генерирано от участниците и трети лица, което смята за неподходящо, неуместно и несъвместимо с Giveaway. Това включва съдържание, което е обидно, дискриминационно, нецензурно, расистко, хомофобско или несъответстващо на правилата за отговорна търговска комуникация, както и да дисквалифицира от Giveaway съответния автор на подобно съдържание. В тези случаи решението на Организатора на Giveaway е окончателно. Организаторът на Giveaway не носи отговорност за смисъла, достоверността и сигурността на съдържанието, генерирано от участници в Giveaway и трети лица, както и за евентуално настъпили неблагоприятни последици за участници в Giveaway и трети лица във връзка с такова съдържание.
8.4. Организаторът си запазва правото по всяко време и по собствена преценка да прекрати провеждането на Giveaway, като информира за това участниците чрез Facebook страницата си, Instagram профилът си или по друг начин, който намери за добре.
8.5. Организаторът си запазва правото да допълва или променя настоящите Правила, като промените влизат в сила след публикуването им на Интернет страницата, където първоначално са били публикувани.

 

РАЗДЕЛ 9. ЛИЧНИ ДАННИ

9.1. С участието си в Giveaway, Участникът доброволно се съгласява личните му данни, включително три имена, имейл адрес, телефонен номер и адрес за доставка (наричани по-долу “Лични данни”) да бъдат обработвани и упълномощава Организатора да събира, съхранява и обработва предоставените от него лични данни за целите на Giveaway и получаването на наградите, както и да ги използва за други маркетингови цели във връзка с предоставените от Организатора услуги, при спазване на приложимите нормативни разпоредби. При отказ да се предоставят лични данни лицето няма да има право да участва в Giveaway и/или губи правото си да получи награда.
9.2. Събирането, обработването и съхранението на лични данни в настоящата Кампания се урежда от правилата и политиката за лични данни на социалните мрежи Instagram и Facebook, от настоящите Правила за провеждане на Giveaway и от Политиката за личните данни при провеждане на кампании на издателство „Клет България“, публикувана тук.
9.3. С участието в Giveaway, участникът заявява своето участие и съгласие личните му данни (профил във Facebook и/или Instagram и евентуално негово изображение) да бъдат събирани и обработвани от издателство „Клет България“ или от трето лице по възлагане на издателство „Клет България“. Личните данни на победителите в Giveaway, освен данни, свързани с регистрацията във Facebook и/или Instagram, включват и адрес за доставка, имена, имейл и телефонен номер за подписване на приемо-предавателен протокол за получената награда, съгласно приложимото законодателство, и се съхраняват според сроковете на Политиката за личните данни при провеждане на кампании на издателство „Клет България“. Всеки участник може във всеки един момент до приключване на Кампанията да оттегли своето съгласие за участие. 

 

РАЗДЕЛ 10. ОТГОВОРНОСТ

10.1. С участието си в Giveaway участниците дават съгласието си да бъдат обвързани от настоящите Правила и да се съобразяват с тях и спазват техните клаузи и регулации.
10.2. Организаторът не носи отговорност за вреди, причинени на участниците при или във връзка с провеждането на Giveaway, или за грешки и/или недостатъци при провеждане на Giveaway поради извънредни обстоятелства.
10.3. Организаторът не носи отговорност за неизпълнение на условията и задълженията си по настоящите Правила или за грешки при провеждане на Giveaway поради форсмажорни обстоятелства по смисъла на Търговския закон и невъзможност за предоставяне на наградата поради ограничения, наложени от общински и държавни органи във връзка с пандемична обстановка в страната, както и такива които се дължат на действия или бездействия на трети лица, или не са възникнали по вина на Организатора.
10.4. При констатиране на нарушения в процеса на участие в Giveaway Организаторът запазва правото да дисквалифицира съответния участник от участие за наградите от Giveaway.
10.5. Организаторът не носи отговорност спрямо избран за победител участник, предоставил невалидни данни за контакт или несъществуващ, непълен или неточен адрес за доставка на награди, или който не може да изпълни други приложими условия съгласно тези Правила.
10.6. Организаторът не носи отговорност при печатна или друга грешка, допусната от участник в Giveaway при регистрирането на личните данни, довели до невъзможност за свързване с участника или доставяне на наградата.

 

РАЗДЕЛ 11 . ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

11.1. Настоящите Правила са достъпни на адрес https://klett.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-giveaway-back-to-school--news424.html за периода на провеждане на Giveaway.
11.2. Настоящите Правила съставляват пълните правила, уреждащи провеждането на Giveaway и участието на участниците в нея. За всички въпроси, неуредени изрично в тях, ще се прилагат правилата на действащото българско законодателство.
11.3. Всички спорове между Организатора и участниците, възникнали във връзка с Giveaway, ще се решават в дух на добра воля чрез преговори между тях, а в случай, че това се окаже невъзможно, ще бъдат отнасяни за разрешаване пред компетентния български съд.
11.4. Настоящите Правила влизат в сила на 30.08.2024 г. и важат за целия период на провеждане на Giveaway и до окончателното уреждане на всички отношения, свързани с нея.
11.5. Тази кампания по никакъв начин не е спонсорирана, одобрена или администрирана от Meta Platforms, Inc.

 

Още от новини

Удължено работно време на информационния център в град София
Удължено работно време на информационния център в град София

Уважаеми клиенти,   От 9.9.2024 г. до 4.10.2024 г. информационният център на издателство „КЛЕТ България“ в София ще работи с клиенти с удължено работно време.  ...

Вижте повече  >
Успешна подготовка по всеки предмет с тетрадки и помагала от Клет!
Успешна подготовка по всеки предмет с тетрадки и помагала от Клет!

  С настъпването на есента приближава и стартът на новата учебна година. Осигурете една интересна и успешна година за своите ученици като изберете учебните тетрадки и помагала на издателство „Клет България“. ...

Вижте повече  >
ОБЩИ УСЛОВИЯ НА GIveaway “Back to school”
ОБЩИ УСЛОВИЯ НА GIveaway “Back to school”

РАЗДЕЛ 1. ПРАВИЛА (ОБЩИ УСЛОВИЯ) НА GIVEAWAY “BACK TO SCHOOL” Настоящите правила (по-долу за краткост Правилата) определят начина на провеждане на Giveaway “Back to School” (по-долу за краткост Giveaway) и...

Вижте повече  >